23948sdkhjf

Digitaliseringen dundrar in i Dalarna

Greppar även Gävleborgs mindre tillverkare
Kickstart Digitalisering är nu på turné i Gävleborg och Dalarna och lovar att man ska "dundra in".

Precis som i andra teknikskiften står många handfallna och vet inte hur de ska förhålla sig till allt det nya. Hur ska man tänka? Hur gör man? FindIT, tillsammans med bland andra Teknikföretagen IF Metall och Fiber Optic Valley hjälper små och medelstora industri- och teknikföretag att komma igång.

Den 4 oktober var de i Söderhamn som är första orten ut av fem i denna omgång av KickStart Digitalisering. Därefter fortsätter turnén till Vansbro, Avesta, Gävle och Falun. Företagen i länen väljer själva vilken ort som passar bäst att delta på.

Kickstart Digitalisering ska stärka den svenska industrins konkurrenskraft. Tanken är att företagen snabbt ska kunna ta till sig och hitta fördelarna med digitalisering. Förbättrad hållbarhet, ökad produktivitet och nya affärsmöjligheter är målen.

– Vi hoppas att så många företag som möjligt i Gävleborg och Dalarna tar chansen och är med i KickStart Digitalisering. Det är ett utmärkt tillfälle att förstå vad digitalisering är och vilka möjligheter som finns. Till första tillfället på respektive ort har vi också bjudit in företag som kommer och berättar om hur de ser på digitalisering, hur de utnyttjar möjligheterna i dag och vilka fördelar de ser med det. Det blir inspirerande och ger en bra grund för fortsatta diskussioner, säger Britta Haag, processledare för FindIT.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08