23948sdkhjf

Västeråsföretaget får utökad ackreditering

Tanken är att det ska leda till fler affärer.
Det Västeråsbaserade företaget KmK Instrument har utökat sin ackreditering som kalibreringslaboratorium för hårdhet. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Tanken är att kunna ta fler affärer genom det här, säger företagets försäljnings- och marknadsassistent Amanda Andersson till Metal Supply.

Det är styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll (Swedac) som har gett dem ackrediteringen.

Beslutet avser kalibrering av hårdhetprovare enligt standarder för Brinell, Vickers och Rockwell. Det innebär en utökning av den tidigare ackrediteringen gällande kalibrering av tryck- och dragprovningsmaskiner för storheterna kraft och längd.

– Laboratoriets ackreditering är en kvalitetsstämpel för våra kunder att kalibrering utförs enligt specifika krav och standarder sam att vårt kvalitetssystem, metoder och kompetenser prövas kontinuerligt av Swedac, säger företagets laboratoriechef Kjell Jansson.

Företaget utför kalibrering på ambulerande bas ute hos kund. Deras serviceavdelning med fem tekniker är validerade att utföra den ackrediterade kalibreringen i fält.

KmK Instrument grundades år 1994 och är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med fokus på produkter och specialistkompetens inom områdena mätteknik, materialprovning och oförstörande provning. Bolaget är lokaliserat med ett democenter i teknikstaden Västerås.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078