23948sdkhjf

Ska lära sig jobba efter nya lagen

20 Gnosjö-företag i skolbänken.
Konsultföretaget Hållbarhetsteamet i Jönköping har fått i uppdrag att utbilda och coacha ett 20-tal företag i Jönköping, Vaggeryd och Nässjö kommun. Avsikten är att varje företag ska ta fram mål och en plan för sitt hållbarhetsarbete.

Ett av de medverkande företagen är Anderssons Mekaniska i Skillingaryd med ett 30-tal medarbetare, som legotillverkar åt bland annat möbelindustrin. Man utför rörbockning, laserskärning, rörlaserskärning och svetsning av rör och plåt. Nu har utbildningen precis inletts.

– På Anderssons Mekaniska har vi fått vetskap om att vi redan arbetar hållbart till viss del fastän vi inte satt etikett på det, säger Sophia Kronholm vid företaget.

Ge ett exempel?

– Ja, exempelvis jobbar vi mest med lokala leverantörer och det gör att vi undviker onödiga transporter. Vi är även noga med varifrån vårt råmaterial kommer.

– Nu får vi en massa kunskap och lyfta vår hållbarhet så mycket som vi bara kan, säger Sophia Kronholm.

Hållbarhet är ett ständigt pågående arbete för dem.

I januari 2017 började en ny lag om hållbarhetsredovisning för vissa bolag att gälla och både konsumenter och medarbetare har ökade förväntningar på företag när det gäller hållbarhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079