23948sdkhjf

Flygtillverkaren får ny vd

En långvägare tar över rodret den 1 oktober.
Joakim Andersson har utsetts till ny vd och koncernchef för GKN Aerospace Engine Systems och GKN Aerospace Sweden.

Han har lång erfarenhet från ett antal positioner inom Volvo Aero/GKN. Under fem år var han vd för verksamheten i Newington och sedan 2014 är han General Manager för Engine Products Sweden, EPS.

Joakim Andersson har lång erfarenhet från ett antal positioner inom Volvo Aero/GKN. Under fem år var han vd för GKN:s verksamhet i Newington, CT, USA och sedan 2014 är han General Manager för Engine Products Sweden i Trollhättan. Han ledde också integrationsarbetet när ett antal GKN-enheter i Nordamerika integrerades med Engine Systems.

Så här kommenterar Joakim Andersson utnämningen:

– Först och främst är jag enormt tacksam för förtroendet jag fått och definitivt ödmjuk inför uppgiften. Om jag ska lyfta fram några områden som jag brinner extra för, och som jag därmed naturligt kommer vara mycket fokuserad på, skulle det vara: driva Technology Insertion med fokus på robusthet, bättre kunderbjudande och kostnadsreduktion. AM (additive manufacturing) kommer vara en naturlig del av detta men också andra implementeringar av process och produktteknologier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109