23948sdkhjf

Har bytt ut hela maskinparken

Senaste familjemedlemmen är en svarv från Mazak.
Järfällaföretaget Teknodetaljer investerar, enligt ett pressmeddelande.

Det var i tisdags som företaget invigde sin senaste investering i skärande bearbetning – en ny svarv. Det handlar om en fleroperationssvarv – mer specifikt en Mazak Integrex I-200S x 1000.

– Med denna investering kan vi tillverka detaljer som ställer mycket höga krav på storlek, toleranser och form, säger Faisal Taha, som är chef för affärsområdet legotillverkning.

Maskinen är utrustad med dubbla svarvspindlar vilket innebär en ökad noggrannhet enligt tekniken kallad ”done in one”. Det innebär också kortare ledtider.

– Vi har med denna investering på ett par år bytt ut vår gamla maskinpark till det allra senaste, säger företagets vd Cecilia Hägglöf.

Tidigare investeringar har också gjorts i bland annat två Mazak Variaxis i600, två Bystronic Xpert kantpressar, en våtgradborstmaskin och en lasermärkningsmaskin.

Cecilia Hägglöf blev vd tidigare i år efter att den tidigare vd:n gick i pension. Hon anslöt från Sandvik Materials Technology där hon haft olika positioner inom rostfria sömlösa rör under de senaste tio åren – bland annat mot kärnkrafts- och oljeindustrin.

Teknodetaljer omsatte 50 miljoner kronor förra året på 27 medarbetare. Företaget består av de två verksamhetsområdena legotillverkning av finmekanik i korta till medellånga serier samt ett område för tillverkning av maskiner för fjäderlindning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094