23948sdkhjf

Generationsväxling i Jönköpingsföretaget

"Mycket positiva framtidsutsikter då svensk industri återvänder hem igen".
Stefan Eltermann är ny försäljningschef på Jönköpingsföretaget Aero Materiel sedan den 4 september. Det skriver företaget på sin hemsida.

Aero Materiel säljer och lagerför ett produktsortiment inom lås, mekaniska komponenter och fästelement för verkstads-, fordons- och telekomindustrin.

Eltermann ersätter Viktor Benderius som i stället blir vice vd och ska fokusera på företagets nya marknader. Tanken är att Viktor Benderius under nästa år ska ta över som vd på företaget efter nuvarande vd:n Bertil Benderius.

– Under de 30 år jag varit vd har vi missionerat kring betydelsen av rätt känsla i den rörelse som gångjärn och beslag skapar. Aero Materiel har just nu stora försäljningsframgångar, särskilt på våra marknader Sverige och Finland. Vi är inne i en mycket expansiv fas och kommer de närmaste tolv månaderna att etablera oss på fler marknader och lansera fler nya produkter, säger Bertil Benderius.

Aero Materiel är i grunden en distributör. Sedan flera år har företaget även verkat som en agent för leverantören Southco.

– Som distributör kan vi se mycket positivt på framtiden till viss del beroende på att svensk industri återvänder till Sverige med montering och produktion. Den ökande automatiseringen passar våra produkter som kan monteras både manuellt och av robotar, säger Bertil Benderius.

Eltermann har en bakgrund som säljansvarig från både Telia och Elmia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063