23948sdkhjf

Samarbete skapar 20 jobb i norr

Uppdraget är bland det enskilt största företagen någonsin har haft och omsätter 9 miljoner kronor.
Husbyggaren Lindbäcks bygger en ny montagelinje på Haraholmen i Piteå. Två vinnare på det är FeRex i Byske som tillverkar konstruktionen i nära samarbete med Härdteknik i Piteå som monterar all utrustning på plats. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tanken är att Lindbäcks ska bli en modern fabrik för produktion av flerbostadshus. Bland annat investerar de i en montagelinje som teknikkonsulten Rejlers i Skellefteå har ritat och konstruerat.

Själva stålkonstruktionen är tillverkad av FeRex medan Piteå Härdteknik monterar hela linjen i fabriken.

– Vi har ett riktigt gott samarbete. Det är kul att det finns så hög kompetens lokalt och regionalt både när det gäller konstruktion, tillverkning och montering, säger Härdtekniks vd Tomas Persson.

Sedan början av sommaren har de runt tio personer sysselsatta med montage. Ungefär lika många arbetar med att tillverka detaljerna hos FeRex som har en verkstad med möjlighet att producera stora volymer.

– Det är en utmaning men ett jätteintressant och roligt projekt. Vi lär oss alla mycket av varandra, säger Thomas Winblad, med titeln projektansvarig på FeRex.

Montagelinjen består av ett 250 meter långt transportband.

Härdteknik och FeRex har bedrivit projektet ihop sedan slutet av maj. Det är bland det enskilt största jobben de någonsin haft. Det omsätter cirka 9 miljoner kronor och sysselsätter omkring tjugo personer fram till årsskiftet.

FeRex är ett verkstadsföretag verksamt inom laserskärning, kantpressning, maskinbearbetning, svetsning, robotsvetsning och montage. Företaget har 80 medarbetare och omsätter 90 miljoner kronor.

Härdteknik i Piteå grundades 2008 och är ett företag inom verkstadsindustrin. De tillverkar maskindelar och reservdelar samt bedriver härdbehandling av ståldetaljer. Ägare är Tomas Persson och Ulf Isaksson. Företaget har 20 medarbetare och omsätter omkring 23 miljoner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125