23948sdkhjf

Legotillverkare köper in två robotceller

"Lika bra att få in två maskiner direkt och ta all utbildning samtidigt".
Forserums Verktyg investerar och köper in två robotceller. Det framgår av ett pressmeddelande.

Företaget grundades i mitten av 1940-talet. Då sysslade de med verktygstillverkning medan de i dag verkar som en legotillverkare av detaljer i tunnplåt.

Kunderna finns i södra Sverige och de flesta i Småland. Forserums sysslar med stansning, kantpressning, bockning (vikmaskin), laserskärning, svetsning, slipning, excenterpressning, montering, lackering och annan ytbehandling.

Nu köper de in ytterligare två robotiserade, servoelektriska kantpressar från SafanDarley/Starmatik. Det är Din Maskin som har sålt dem.

– Det är svårt hitta utbildad personal som kan köra kantpress. Vi vill möta konkurrensen med helautomatiska maskiner och bli mindre sårbara. Anledningen till att vi valde att köpa två celler på en gång är att två maskiner ger mer effekt än en helt enkelt. Efter vår investering av kombilasern visste vi att nästa flaskhals skulle bli bockningen. I stället för att köpa en maskin och behöva göra en ny investering om 1,5 år valde vi att köpa båda på en gång – och tar då all utbildning samtidigt vilket sparar tid i förlängningen, säger Torbjörn Andersson som är vd och delägare.

Starmatik är inriktade på kantpressrobotisering och gör omkring 50 installationer om året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127