23948sdkhjf

Rototilts ihärdighet ger resultat i Finland

Flera nya produkter lanserades under maskinmässan Maxpo.
Efter några sämre år i Finland, har nu marknaden tagit ordentlig fart, något som Rototilt märkte av under Maxpo, en branschmässa för entreprenadmaskiner som arrangeras vartannat år. Där lanserade Rototilt ett antal nya produkter för den finska marknaden. Snabbfästen med deras redskapslås Secure lock samt gripar, skopor och tiltrotatorer visades upp för den finska branschen.

Att Rototilt ställde ut ett så stort utbud var inte någon tillfällighet. Företaget har länge satsat på den finska marknaden och är alltid med på Maxpo. Enligt Per Väppling, som är försäljnings- och marknadschef på Rototil group syns det nu tydligt att entreprenadbranschen mår bra i Finland, med en betydligt högre aktivitetsnivå det sista året.

– Vi har varit i Finland med eget bolag under tio år. Finska marknaden har ju varit i en lugnare fas, men sista året har den börjat komma igen. Vi har hängt i och har haft personal i oförminskad kraft, för vi ser långsiktigt på Finland som en av våra huvudmarknader. Vi har en stark position. Och nu kommer kunderna igen och investeringsviljan finns.

Integrering
Något som de satsar hårt på i Finland just nu är integrering av deras tiltrotatorer mot grävsystem. Och samtidigt vill de få en starkare position med produkterna utanför titrotatorer.

– På Maxpo lanserar vi produkter i ett bredare erbjudande, med maskinfästen och skoplösningar, förutom tiltrotatorn. Vi har även klartecken med Novatron att integrera grävsystemen mot våra tiltrotatorer. Det är jättespännande.

Just integreringen av grävsystemen ser Per Väppling som en tydlig indikation på att man ligger före gällande den svenska marknaden. Samtidigt ses hela Norden som en hemmamarknad för Rototilt. Att tillverkningen är i Sverige tror han gör sitt till, men det finns en stark tro på arbetet på den finska marknaden och att det ska ta fart där också.

– Integrationen med grävsystem började i Sverige, och nu har vi en stor andel där tiltrotatorn är hårt integrerad mot grävsystemen, och utvecklingen har kanske inte gått lika snabbt i Finland. Man kanske är ett eller två år senare i utvecklingen där, säger Per Väppling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126