23948sdkhjf

Tillverkaren i norr växer

Ser stora affärsmöjligheter internationellt.
Tiltrotatortillverkaren Rototilt växer och vill expandera ytterligare internationellt. De senaste åren har dotterbolag satts upp i Norge, Finland, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Kanada.

– I Norden finns tiltrotatorn på nästan varenda grävmaskin. Nu ser vi stora möjligheter att ta det vidare även till andra länder och det läget ska vi ta väl hand om, säger företagets vd och ägare Anders Jonsson i ett reportage som Svenskt Näringsliv har gjort.

Är det några speciella länder du vill växa till?

– Vårt fokus är i första hand den europeiska marknaden men vi ser även potential i fler länder och har etablerat olika affärskontakter i exempelvis Asien, Australien och Nya Zeeland, skriver Anders Jonsson i ett mejl till Metal Supply.

Kan det bli aktuellt att sätta upp fler utländska bolag/enheter?

– Absolut. Då vi bedömer att potentialen finns i en viss region eller land så formas bästa möjliga strategi utifrån de förutsättningar som vi identifierar vilket kan innebära bolagsetablering eller en annan lösning. Samtidigt är det viktigt att understryka att vi vill växa kontrollerat och vårda de affärer vi skapat. Varje nytt land vi satsar på kräver sitt engagemang från vår organisation här i Vindeln, skriver Anders Jonsson.

Rototilt är ett teknikföretag i Vindeln i Västerbotten som tillverkar tiltrotatorer, styrsystem och redskap till entreprenadbranschen. En tiltrotator är grävmaskinens handled.

Anders Jonsson vill att företaget ska jobba mer nära maskintillverkarna och för ett år sedan tecknades ett viktigt avtal med USA-jätten Caterpillar.

– Caterpillar tycker att vår teknik är intressant och i ett första skede kan Caterpillar-kunder som köper en hjulgrävmaskin välja till att den är utrustad med en tiltrotator från oss. Caterpillar är ett gigantiskt företag och det är en stor utmaning för oss att umgås med dem, säger Anders Jonsson till näringslivsorganisationen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078