23948sdkhjf

Startar upp automation i Borlänge

Rekryterar sex specialister i september och får en rejält ökad volym.
I mitten av månaden flyttar sex seniora experter på automation in i Assemblins lokaler i Borlänge.

– Det här är en mycket välkommen förstärkning av vår kompetens, som sätter spets på vårt erbjudande, säger Stefan Amnehagen, regionchef Assemblin Automation.

12 miljoner kronor

Verksamheten i Borlänge har fram till nu saknat just en automationsdel och det aktuella tillskottet innebär utöver breddad kompetens även en volymökning på närmare tolv miljoner kronor.

– På lite sikt är ambitionen att utöka vår geografiska marknad och därmed även både volym och omsättning, säger Stefan Amnehagen.

– Kompetensen hos de sex nya medarbetarna, projektledare och tekniker, spänner över hela verksamhetsområdet styr och regler, konstaterar Ronny Säll, en av de sex och tillträdande avdelningschef.

– Vi arbetar med allt från försäljning och projektledning till programmering och installation och vi har jobbat med stora automationsprojekt för bland annat Ikea i Borlänge och Nöjespalatset i Falun, säger han.

Bostadssidan

Marknaden i regionen är het och Ronny Säll ser stora affärsmöjligheter inte minst på bostadssidan.

– Samtidigt är känslan att den heta marknaden lett till att beställare har svårt att få svar på sina offertförfrågningar och därför tvingas avvakta med att starta nya projekt. Förhoppningen är att ett Assemblin med multidisciplinär bredd ska kunna få dem att komma igång.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094