23948sdkhjf

Värnamoföretaget byter vd

Tidigare chefen Tomas Enocson lämnar koncernen efter hela 17 år.
Per Ekholm har rekryterats till tjänsten som ny vd för Värnamobaserade Proton Finishing. Han tillträdde den 1 september och efterträdde därmed Tomas Enocson som efter 17 år i olika positioner inom Proton Group lämnar företaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Tomas Enocson blir vd för EMAB i Anderstorp och Forsheda, uppger Elin Welander, information och kommunikation på Proton Group, för Metal Supply.

Ekholm har under många år haft positioner som vd, marknads- och försäljningschef inom olika branscher och företag, bland annat Hjältevadshus, Mount Blanc Group och Emballator Ulricehamns Bleck.

− Vi är mycket glada att vi har kunnat anställa Per och hälsar honom hjärtligt välkommen till oss på Proton, säger David Gustafsson som är koncernchef på Proton Group.

Proton Finishing är en ytbehandlare och verkar inom branscher som fordon, bygg och övrig verkstadsindustri. De finns på fem orter i Sverige och arbetar i flera olika processer inom korrosionsskyddande och dekorativa ytbehandlingar. Företaget omsätter 260 miljoner kronor och har 170 medarbetare.

− Det är hedrande och ska bli riktigt roligt att få förvalta och utveckla det fina arbete som Proton Finishing under Tomas Enocsons ledning lyckats med. Vi ska i samarbete med våra kunder ytterligare utveckla affären med en ständig strävan att framstå som det naturliga förstahandsvalet av samarbetspartner och leverantör, säger Per Ekholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078