23948sdkhjf

Aluminiumleverantören investerar i avancerad sprayformning

Startar ett produktionsbolag för nästan 45 miljoner kronor tillsammans med tyska aluminiumproducenten.
Avsikten är att tillverka aluminiumgöt genom avancerad sprayformningsteknik.

För Gränges innebär investeringen möjligheter att expandera inom Active Brazing med produkter som bland annat trillium, en teknik som ska förbättra tillverkningsprocessen och prestandan hos lödda värmeväxlare i aluminium.

Därtill kommer Erbslöh Aluminium att fortsätta produktionen av dispal för användning i motorer och industriella tillämpningar.

– Genom investeringen säkerställer vi kompetens och materialförsörjning inom en avancerad sprayformningsteknik som lämpar sig väldigt väl för nästa generations material till värmeväxlare. Vi ser mycket goda möjligheter att fortsätta utveckla vårt kunderbjudande byggt på denna teknik, säger Gränges vd Johan Menckel.

Gränges avtal med Erbslöh Aluminium innebär att Gränges investerar nästan 45 miljoner svenska kronor kontant och erhåller 51 procent av Getek. Erbslöh, som skjuter till produktionstillgångar, personal och kompetens, kommer att äga 49 procent av bolaget. Bolaget kommer att betjäna både Gränges och Erbslöh som kunder utifrån två produktionsanläggningar, en i Tyskland och en i Frankrike.

Totalt har produktionsanläggningarna en årlig sprayformningskapacitet på cirka 4 000 ton. Getek beräknas ha en omsättning om cirka 30 miljoner svenska kronor under 2017. Affären är villkorad av att relevanta konkurrensmyndigheter ger sitt godkännande. Transaktionen förväntas under innevarande år ha neutral påverkan på Gränges resultat per aktie.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109