23948sdkhjf

Aluminiumkoncern köper delar av Thule

Affären är avslutad – Sapa förvärvar Thules tillverkning av fabriksmonterade takrelingar
Som kommunicerats tidigare tar Sapa över hela Thule-gruppens tillverkning av fabriksmonterade takrelingar. Affären omfattar två produktionsenheter, försäljnings-organisation såväl som design- och utvecklingsresurser i Polen och Storbritannien.

Fokus
Affären ligger i tydligt i linje med båda företagens respektive strategiska inriktning. Thule önskar tydligare fokusera sin verksamhet på konsumentinriktade produkter med starka varumärken och med en tydlig koppling till detaljhandeln. Sapa vill ytterligare förstärka sin marknadsposition inom fordonssektorn genom att utöka kundbasen samt tillföra värdefull kompetens inom produktdesign.

Sapa
-"Vi är glada att affären nu är avslutad. Det ger oss möjlighet att fokusera fullt ut på att integrera verksamheten i Sapa. Det kommer att bli en spännande att utveckla verksamheten vidare tillsammans med våra nuvarande och nya kunder inom fordonsindustrin", säger Arne Rengstedt, VD Sapa Profiler Europa.

Thule
Magnus Welander, koncernchef för Thule-gruppen, säger i en kommentar:
- "I Thule-gruppens strategi med en tydligt ökad fokusering på produkter med starka varumärken som underlättar för människor att transportera sin utrustning på fritiden, var den integrerade takrelingsverksamheten inte längre en kärnverksamhet för oss. Jag är glad att vi har kunnat nå en överenskommelse med Sapa, som jag är övertygad om har den strategiska inriktningen och nödvändiga kompetensen för att utveckla denna verksamhet ytterligare."

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064