23948sdkhjf

Eigenbrodt för över ägande

Hydraulikkomponentsdelen tas över av systerbolag.
Systerföretagen Eigenbrodt och Trans-Auto, som bägge är en del av teknikhandelskoncernen Axel Johnson International, har kommit överens om ett förvärv.

Trans-Auto köper hydraulikkomponentsdelen från Eigenbrodt, där själva övertagandet sker 1 september.

– Vi har fört en dialog under en ganska lång tid som systerföretag i samma koncern och kommit fram till en mycket bra lösning, säger Jan Brattberg, vd för Trans-Auto och Johan Karlberg, vd för Eigenbrodt, i ett gemensamt pressmeddelande.

Enligt Eigenbrodt har man sett en god utveckling inom andra produktområden och väljer därför att föra över hydraulikdelen till Trans-Auto, som man ser har bra förutsättningar för att få delen växa.

Företagen meddelar vidare att man nu kommer att fokusera på en bra övergång, där man ser till kundernas bästa vad gäller bland annat leveranser – något som förenklas av att man tillhör samma koncern.

I och med förvärvet kommer Trans-Auto dessutom ta över nuvarande kunder samt leveranser från och med 1 september. Samtidigt går Eigenbrodts produkt- och försäljningsansvarig för hydraulik, John Kjerrman över till Trans-Auto för att se till att övergången blir smidig.

Företagen poängterar att inga andra ändringar kommer att ske bolagen emellan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08