23948sdkhjf

Flobyfabriken åter till Volvo

Komponentfabrikens verksamhet återtas i ett nytt dotterbolag.
Metal Supply har tidigare rapporterat om Volvo Cars beslutat att sälja fabriken i Floby till indiska Amtek Group.

Efter att Amtek Group haft svårigheter att fullfölja köpet av fabriken återtar Volvo Cars nu verksamheten i ett nytt dotterbolag, skriver Dagens industri .

Oskar Falk, ansvarig för Volvo Cars motortillverkning, säger till Dagens industri att beslutet om att ta tillbaka verksamheten till Volvo var det bästa alternativet för att säkra produktion och leverans.

– Vi har utrett olika alternativ, men tidsaxeln och en del andra saker talade för att vi tog tillbaka fabriken. Det var helt enkelt det bästa alternativet för att säkra produktionen och leveranserna. Vi är helt beroende av att Flobyfabriken fungerar, säger han.

Tog över kontrollen i april
På grund av betalningssvårigheterna från Amtek tog Volvo över kontrollen av fabriken i april. Volvo uttalade sig då om att man kommer att leta efter en ny ägare till fabriken, men någon ny ägare blev det alltså inte.

– Flobyfabriken är en pärla och vi trodde att någon annan kunde utveckla affären ännu bättre. Det var inget fel på Amteks ambitioner. Det handlade mer om att de förköpte sig på andra håll i världen, säger Oskar Falk till Dagens industri.

Flobyfabriken firar 60 år i år och har 500 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079