23948sdkhjf

Byggplåtskoncernen fortsätter köpa

Två nya förvärv är klara – och fler ska det bli.
Koncernen Areco, tillverkare och leverantör av byggplåtsprodukter, växer på grossistsidan med två nya företagsköp.

Dotterbolaget Areco Direkt, som står för koncernens grossistverksamhet, köper byggplåtsgrossisterna Liwa-gruppen och Takhuset. Bägge företagen är baserade i Stockholm, vilket gör att Areco på riktigt etablerar sig i regionen.

– Med våra tillväxtmål har en etablering i Stockholm varit en självklarhet, och att vi nu kommer att finnas representerade med två stycken från början känns dubbelt upp, säger Thomas Bengtsson, vd för Areco Direct, i ett pressmeddelande.

I och med dessa köp har Areco Direkt de senaste åren etablerat sig på totalt tio platser, vilket gör att man nu har en täckning från södra delarna av Sverige upp till Mälardalen.

– Förvärven är en del i vår strategi att öka vår närvaro i mellersta Sverige och att fördubbla vår omsättning till 2020, säger Peter Areskog, koncernchef för Areco, i ett uttalande.

I dagsläget har Areco en samlad omsättning på 1,5 miljarder kronor, med cirka 200 anställda.

De båda köpen är varken de första eller de sista för Areco – de är bolag nummer sex och sju bara de senaste två åren, och från koncernens håll lovar man att avslöja fler köp inom de närmsta dagarna.

Uppdatering:

Areco lovade fler förvärv och infriade snabbt löftet. På torsdagsmorgonen meddelade man att man genom dotterbolaget Areco Profiles köper Dubbelfalsen, ett bolag som specialiserar sig på pressning av detaljer i specialdimensioner inom takavvattning.

– Med detta förvärv säkerställer och kompletterar vi det egna sortimentet, samtidigt som vi stärker vår position som tillverkare och distributör av takavvattningsprodukter på den svenska och europeiska marknaden med en nu utökad produktportfölj i ett nyckelkundsegment, säger Pontus Holgersson, vd för Areco Profiles
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094