23948sdkhjf

Modultillverkare byter ägare

Piteåbaserade Box Modul säljs till tidigare styrelsemedlem.
Modultillverkaren Box Modul, som gör moduler till en rad olika branscher, står inför ett ägarbyte. Koncernen Coromatic säljer till IT-konsultbolaget Arctic Groups vd, Peter Nordlund, som köper företaget via sitt egna bolag Nordlund invest.

I samband med köpet byter företaget tillbaka till det ursprungliga namnet Box Modul, efter att ha gått under namnet Coromatic en period.

– Ytterligare en dröm går i uppfyllelse, jag har länge velat förvärva Box Modul och utveckla verksamheten på plats i Piteå, säger Peter Nordlund, som tidigare varit medlem i Box Moduls styrelse under flera år, i ett pressmeddelande.

Företaget har 17 anställda i Piteå med ett tiotal underentreprenörer. Man tillverkar moduler i kompositmaterial, byggda med så kallad sandwichteknologi och har kunder i många olika branscher.

I dagsläget levererar man till bland annat försvars-, gruv-, el- och bilindustrin, och levererar även modulhus i samarbete med Videhus samt kyl- och frysförvaring inom livsmedelsindustrin tillsammans med DeLars.

Bland de mer namnkunniga kunderna syns Ericsson, LKAB, Boliden, Norska Försvaret, NATO och Eltel. Framöver ser man framförallt datacenter som ett av sina mest intressanta områden.

– Inte minst när det gäller modulära datacenter ser framtiden ljus ut med stor förväntad tillväxt i hela världen. Vi har också ett par spännande projekt på gång, säger Peter Nordlund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094