23948sdkhjf

Fordonsleverantören byter chef

Ända sedan 1929 har de levererat tillbehör för tunga fordon.
Johan Johnsson har utsetts till ny vd för Karosseritillbehör Abkati som ägs av Axel Johnson-koncernen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Företaget grundades 1929 och är en leverantör av tillbehör för tunga fordon. De arbetar primärt mot återförsäljare och påbyggare.

De verkar som en importör och distributör av komponenter och detaljer för kommersiella fordon och off-the-road maskiner. Företaget har komponenter för i första hand tunga fordon från 3,5 ton samt fordon och maskiner inom skogs- och lantbruk.

Johnsson efterträder Gunder Nilsson som, efter hela 25 år som vd har meddelat att han vill gå i pension till slutet av året.

De båda kommer i ett inledande skede att arbeta parallellt under en tid. Nilsson kommer därefter att under nästa år vara tillgänglig för projekt inom sfären Axel Johnson.

Johnsson har många års erfarenhet som vd på internationella företag – till exempel Jumo Skandinavien och Rittal Norge.

– Han kommer med sina goda ledaregenskaper och sin erfarenhet av industriell försäljning att bidra till en fortsatt positiv utveckling för Sveriges ledande fordonskomponentföretag Abkati. Bolaget har en stabil grund med många duktiga medarbetare med lång erfarenhet, en fantastisk kultur och goda leverantörsrelationer som vi kan bygga vidare på, säger Ola Sjölin, tillträdande ordförande i Karosseritillbehör.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.375