23948sdkhjf

Tunnplåtsbolaget investerar

Första maskinen i sitt slag som säljs på den svenska marknaden.
Tunnplåtsbearbetaren Wernedal & Co investerar i en servoelektrisk kantpress. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det Spångabaserade företaget utför arbeten i tunnplåt – allt från prototyper till medelstora serier. Främst arbetar de i materialen stålplåt, rostfritt, aluzink, aluminium, mässing och koppar. Det handlar om plåttjocklekar mellan 0,5 till 5 millimeter. Företaget arbetar också i plast (PC).

Kunderna finns i flera olika branscher – medicin, försvar, energi och byggsektorn. Deras maskinpark består av bland annat numeriska stansmaskiner, kantpressar, mutterpressar, punktsvetsar samt MIG- och TIG-svetsar.

Nu köper de in en SafanDarley E-Brake Ultra, 130 ton 3 meter. Det är Din Maskin som har sålt den och det uppges vara den första i sitt slag som sålts på den svenska marknaden.

– Efter att ha scannat marknaden under fyra år på alla premiummaskiner hittade vi till slut den här maskinen som har alla funktioner som vi ville ha. Tjockleksmätning var en av optionerna som var avgörande liksom snabbheten. Sen är den samtidigt väldigt tyst. Att bordet hade bombering var även det en stor fördel. Vi köpte även till AutoPOL programmeringssystem för att kunna progammera offline. Programmet fungerar även till alla våra övriga maskiner vilket underlättar väldigt mycket, säger ägaren Bo Larsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125