23948sdkhjf

Storinvesterar 230 miljoner i Åseda

Produktionskapaciteten ökar med 10.000 ton aluminiumprofiler årligen.
Åsedabolaget ProfilGruppen gör en stor kapacitetsinvestering för att kunna växa vidare. Det skriver företaget i sin delårsrapport för det andra kvartalet.

Investeringen beräknas uppgå till 230 miljoner kronor och omfattar såväl maskiner som en fastighet. Den ska öka produktionskapaciteten med 10.000 ton aluminiumprofiler årligen.

Bakgrunden är tillväxt de senaste åren med nya kunder. Dessutom uppges en av tre befintliga presslinjer börja bli till åren.

– Vi är i dagsläget cirka 450 medarbetare och räknar med att nyanställa till den nya anläggningen – vill inte nämna några några tal ännu då det inte är riktigt klart hur många det blir och vill undvika missförstånd, uppger företagets vd Per Thorsell för Metal Supply.

En förstudie om investeringen har tidigare kommunicerats. Tanken är nu att ta ett beslut före årsskiftet och sedan genomföra den 2018-2019.

Intäkterna andra kvartalet blev 364 miljoner kronor (304), upp 20 procent jämfört med föregående år.

Rörelseresultat steg till 32 miljoner (19).

– Resultatutvecklingen skapar en god känsla och ger positiv feedback till alla våra medarbetare att vårt kontinuerliga arbete med förbättringar inom alla delar av verksamheten ger effekt. Att vi nu också tagit ett inriktningsbeslut om att investera i ny teknik och utökad kapacitet i vår anläggning i Åseda skapar än mer kraft till hela verksamheten. Det ger också en tydlig signal till våra kunder att vi vill fortsätta att växa tillsammans med dem och utveckla oss för att möta deras behov än bättre, säger Per Thorsell.

ProfilGruppen i småländska Åseda är en leverantör av kundanpassade profiler och komponenter i aluminium.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078