23948sdkhjf

Tillverkaren i Värmland tar rekordorder

Leveranserna kommer att ske löpande över ett år med start nu under hösten.
Säffleföretaget Somas har fått en rekordorder. Beställare är Billerudkorsnäs. Det framgår av ett pressmeddelande.

Säffle är en tätort i Värmland med strax över 9 400 invånare. Närmaste större tätorter är Åmål i Dalsland, Grums och Karlstad.

Ett ramavtal har tecknats som omfattar hand-, regler, on/off- och spjällbackventiler för byggnationen av Billerudkorsnäs nya kartongmaskin (KM7) vid anläggningen Gruvön i Grums

Räknat på antal ventiler är det den största ordern i företagets historia. Leveranserna kommer att ske löpande över ett år med start nu under hösten.

– Ordern är viktig för Somas. Billerudkorsnäs Gruvön är en kund som vi haft väldigt långt samarbete med och det känns extra bra att fortsätta detta, säger vd Peter Hägg.

Företaget tillverkar ventiler i rostfritt syrafast stål till kunder över hela världen. Kunderna finns bland annat inom pappers- och massaindustrin.

Det familjeägda företaget grundades 1945 och har huvudkontor och produktion i Säffle med 160 medarbetare. 75 procent av produktionen går på export.

Billerudkorsnäs investerar hela 5,7 miljarder kronor vid produktionsanläggningen Gruvön. Satsningen görs i en ny kartongmaskin mot bakgrund av ökad efterfrågan på hållbara förpackningslösningar för mat och dryck.

Kartongmaskinen får en kapacitet om 550 000 ton kartong årligen och blir därmed en av de största i världen i sitt slag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109