23948sdkhjf

Över 200 förlorar jobben vid konkursen

Det gick inte att hitta någon köpare till verksamheten.
Componenta ansöker om konkurs för sina svenska dotterbolag i Wirsbo och Arvika. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Det totala antalet medarbetare i Wirsbo och Arvika var 220 stycken per den 30 juni, uppger kommunikationschefen Sanna Väisänen för Metal Supply.

Företagen lyckades inte med att få in finansiering för att kunna omstrukturera sina skulder. De båda bolagen skulle bidra med runt 49 miljoner kronor till koncernen.

De båda bolagen har befunnit sig i rekonstruktion sedan december förra året, vilket Metal Supply rapporterat om vid flera tidigare tillfällen.

– Vi lyckades med att få de båda verksamheterna lönsamma. Ebitda-resultatet före engångsposter var positivt med 8 miljoner kronor under de första sex månaderna i år (-10). Men sex månader att återbetala skulderna var för kort tid. Vi försökte också hitta en köpare till smidesverksamheten men olyckligtvis misslyckades vi med det, säger vd Harri Suutari.

Wirsbo och Arvika levererar smidesdetaljer, både som ämne och bearbetade produkter, till tunga lastbilar, anläggning och gruvor samt maskinbyggarindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078