23948sdkhjf

Minifabriken som alltid producerar

Den högautomatiserade anläggningen går 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.
Danska Mekoprint, med huvudkontor i Støvring söder om Aalborg, har öppnat en högautomatiserad minifabrik med produktion 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Totalt har de 450 medarbetare, varav 320 i Danmark.

Med två nya femaxlade fräsmaskiner utrustade med robotar stärker bolaget sin position som leverantör av finmekaniska metallkomponenter.

Maskinerna är från Masentia och det är QRS som har levererat tillhörande Kuka-robotar. Rummet där utrustningen finns är temperaturkontrollerad så att temperaturen hela tiden ligger alldeles kring en grad celsius.

– Det här ger oss en grund att producera komponenter hela veckan. Det ska också inspirera oss till ytterligare automation. Det är nödvändigt inte bara för att upprätthålla utan även för att förbättra vår konkurrenskraft. Det ger oss en möjlighet att producera en kombination av hög- och lågvolymproduktion i samma cell, säger företagets design- och utvecklingschef Bjørn Mølbach Krogh.

I minifabriken går det att producera mycket precisa ämnen i olika material som aluminium och titan samt avancerade plast och ståltyper.

Automatiseringen ska inte innebära att jobb försvinner.

– Vi förväntar oss att upplägget innebär att vi anställer tre medarbetare framöver och vi söker faktiskt redan nu en programmerare, säger Bjørn Mølbach Krogh.

Ett krav är medarbetare som har god erfarenhet på verktygsområdet och inom området produktionsteknik.

Mekoprint är till 100 procent ett orderproducerande bolag som riktar sig mot europeiska industri- och elektronikföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078