23948sdkhjf

Autoliv investerar i svetsautomation

En mycket tydlig kravspecifikation låg bakom beslutet.
Det danska företaget Migatronic Automation har nyligen levererat fem svetsautomationssystem till Autolivs tekniska center i Sverige och Kina. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Migatronic har i över 20 års tid utvecklat specialanpassade svetslösningar åt Autoliv.

– Vi har de senaste åren utvecklat en ny generation av airbags till passagerarsidan som både är miljövänliga och ekonomiskt fördelaktiga. Det har producerats omkring en halv miljon airbags sedan vi började att producera den nya typen i små mängder 2012 och vi har planer på att öka den årliga produktionen till åtta miljoner airbags innan 2019, och det är därför, vi precis har investerat i fem nya svetsautomationssystem från Migatronic Automation, säger Autolivs projektledare Anders Ohlson.

Svetsautomatisering innebär ökad effektivitet, förbättrad driftssäkerhet och ekonomiska fördelar i storvolymproduktion.

– Vi är alltid mycket försiktiga i våra inköpsprocesser och i vår bedömning av offerter och lösningar på marknaden. Vi har många års erfarenhet med automatiserad svetsning på vår fabrik, så vi var mycket tydliga i vår kravspecifikation. Ändå lyckades Migatronic Automation att utmana våra specifika behov med sin kompetens och expertis på området, och de kunde även hitta nya områden, där vi kunde optimera produktionsprocessen ytterligare, säger Anders Ohlson.

De första fyra automatiseringssystemen är redan levererade och installerade hos Autolivs tekniska center i Sverige, medan den femte ska levereras till en av Autolivs fabriker i Kina.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093