23948sdkhjf

Maskininvestering i Småland

Vill inte riskera att produktionen står stilla.
Vetlanda Svets investerar i en servodriven kantpress. Det framgår av ett pressmeddelande.

De är en legotillverkare som arbetar inom verkstadsindustrin. Företaget grundades ursprungligen 1975 under namnet Korsberga Mekaniska. 2005 gjordes en namnändring till Vetlanda Svets och då skedde även en flytt till de nuvarande lokalerna i småländska Vetlanda.

Företaget serietillverkar bland annat transformatorstationer och nya kopplingsstationer där elkraftsindustrin är kund. De arbetar med plåtbearbetning och svetsning. Legotillverkaren jobbar med såväl migsvets, tigsvets, pinnsvets och punktsvets.

Något som utvecklats av Vetlandabolaget är ett lättviktschassi som är anpassat för att hålla nere vikten för påbyggnader av lätta lastbilar.

– För oss var valet enkelt när vi skulle köpa en ny kantpress. Vi levererar plåtstationer varje vecka och kan inte riskera att stå still. Den nya kantpressen har vi i princip som backup för tillfället för att inte vara så sårbara. Vi gillar även att den är ljudlös och att man slipper oljan, säger Pavel Lisefors som är vd och delägare.

Kantpressen som de har investerat i är en SafanDarley servoelektrisk E-Brake på tre meter som väger 100 ton. Det är Din Maskin som har sålt den.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094