23948sdkhjf

Gnosjöverkstaden automatiserar

"Det går inte att driva industri med hängslen och livrem".
Gnosjö Automatsvarvning har gjort en ny maskininvestering. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Det går inte att driva industri med hängslen och livrem. Ska man kunna erbjuda sina kunder hög kvalitet och service gäller det att ligga i framkant, säger vd Linda Fransson.

Nu har företaget köpt in en ny sorteringsutrustning vars uppgift är att granska och säkerställa att ingen detalj som skickas iväg till kund har någon defekt.

Maskinen är utrustad med fyra kameror som klarar av att analysera upp till 2 000 detaljer per timme. Den uppges vara unikt anpassad till företagets behov.

– Grunden till investeringen var att vi sökte efter en utrustning som vara snabb och dessutom väldigt flexibel. Någon sådan standardutrustning fanns inte, därför valde vi att satsa på att specialbygga en maskin anpassad till våra krav, säger Linda Fransson.

Företaget har ett 50-tal medarbetare och är sedan 1974 specialiserat på svarvning av komplexa detaljer. Det handlar om stora serier där kraven är högt ställda på precision.

– Men det handlar absolut inte om att automatisera bort personal. Snarare att skapa en modern och hållbar arbetsplats för våra anställda. Varje investering innebär ofta att 2–3 nya medarbetare rekryteras och att den befintliga personalen vidareutbildas för nya arbetsuppgifter inom företaget, säger Linda Fransson.

I deras maskinpark ingår rundbordsautomater, hydromat och CNC-svarvar.

– Orsaken till denna investering är att vi har kunder som kräver 0ppm avseende spånor/partiklar >1mm. För att klara detta så finns inga genvägar. En människa klarar inte att kontrollera massgods utan att missa enstaka detaljer. Detta är vårt sätt att möta bilindustrins tuffa krav. Självklart kostar detta och kunden måste vara intresserad av att ta en extra kostnad för denna service. Däremot byter vi inte ut någon människa utan de får andra uppgifter, uppger Linda Fransson för Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093