23948sdkhjf

Kraftig expansion för fjädertillverkaren

Investerar och satsar på helt nya produkter.
Fjädertillverkaren Lesjöfors investerar och växer med helt nya produktområden. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi har ytterligare breddat vårt produktområde och investerar nu för att växa i våra relativt nya produktområden; höglindade vågfjädrar och power springs. Vi ser en stark framtida expansion för Lesjöfors inom dessa nya produktområden. Power springs tillverkar vi i USA, Mexiko och från 2017 även i Lettland. Höglindade vågfjädrar tillverkas av vårt bolag Stece Fjädrar i Sverige, säger företagets vd Kjell-Arne Lindbäck.

Bolaget räknar med en stark expansion inom dessa områden. Stece Fjädrar har sin bas i Mönsterås.

– Vi har även utökat vår standardkatalog med nya produkter inom bland annat dessa områden. Den nya katalogen, kompletterad med en hel mängd nya artiklar, lanseras om någon månad i augusti, säger Kjell-Arne Lindbäck.

Lesjöfors har 26 fabriker globalt och omsätter omkring 2,1 miljarder kronor. Företaget ingår som en del i den börsnoterade koncernen Beijer Alma.

– Det är inga stora personalförändringar som vi planerar för under den närmaste tiden. De satsningar vi gör är långsiktiga och stärker givetvis Lesjöforsgruppen men jag kan inte ge några prognoser angående omsättning, uppger Kjell-Arne Lindbäck för Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094