23948sdkhjf

Affär behåller jobben i Sverige

Verkstadsföretaget ser också ett behov att rekrytera.
Företagen Höganäs Verkstad och Scanmast har tecknat ett avtal som innebär att Höganäs Verkstad blir huvudleverantör för produktprogrammet som går under namnet Delta. Parterna uppges vara inställda på att inleda en långsiktig relation. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Att Scanmast väljer oss till partner är väldigt trevligt och ett bevis på att vår satsning på automation även inom svetsområdet var rätt. Att produktionen var på väg ut ur landet tycker vi gör det extra tillfredställande. Tack vare avtalet med Scanmast så ser vi ett behov av att rekrytera ytterligare några personer till vår produktion vilket också är positivt, säger Höganäs Verkstads vd Dag Richardsson.

Scanmast är en svensk aktör när det gäller master och torn som används inom ett flertal teknikområden som till exempel industri, telekom, belysning och bevakning.

Höganäs verkstad är en mekanisk verkstad med både större kunder inom processindustri som Höganäs och stora globala maskinbyggare som Sandvik. Företaget har flera års erfarenhet från kvalificerad CNC-maskinbearbetning.

– Vi ser i Höganäs verkstad en långsiktig partner som är beredd att investera i ny teknik för att säkerställa hög kvalitet och därmed kunna behålla produktionen av arbetsintensiva produkter i Sverige, säger Scanmasts vd Roger Mobrin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094