23948sdkhjf

Tillverkaren i Björbo utvecklar radiostyrning för industrin

Tanken är att bidra till digitalisering genom uppkoppling av bland annat industrikranar.
Företaget Åkerströms Björbo som ingår i börsnoterade Allgongruppen har beviljats 4 miljoner kronor för utveckling av nästa generation industriell radiostyrning och IoT. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Björbo ligger i Gagnef i Dalarna.

Det är företaget tillsammans med Högskolan i Dalarna som har beviljats pengarna. Det sker inom ramen för ett innovationsprogram som är en gemensam satsning av Vinnova, Formas och Energimyndigheten. Projektets totala budget är på 8,6 miljoner kronor.

Syftet är att ta fram nästa generation av en skalbar, modulär radiostyrning för industriellt bruk. Tanken är att det här ska bidra till digitaliseringen av svensk industri genom att erbjuda uppkoppling av bland annat industrikranar.

– Det är väldigt roligt att Åkerströms har fått förtroendet och att Vinnova ser potentialen i att utveckla den stora industriella basen Åkerströms har installerat i Norden. Under projektet kommer vi tillsammans med kunder utveckla och förflytta Åkerströms i värdekedjan ytterligare och stärka kundrelationerna än mer, säger Allgons vd Johan Hårdén.

Åkerströms Björbo grundades 1918 och tillverkar produkter för radiostyrning av industriella och mobila applikationer.

Företaget expanderar internationellt och har ett omfattande nätverk av distributörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094