23948sdkhjf

Förvärvar tillverkaren av lyftutrustningar

Köparen ser kostnadssynergier inom inköp, overhead och drift.
Axel Johnson International köper norska W Gjertsen Services som tillverkar lyftutrustningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Företaget är baserat i norska Bergen. Affären stärker Axel Johnsons position inom affärsområdet Lifting Solutions.

– Den norska marknaden är inte konsoliderad och har många små aktörer, säger Hans Glemstedt som ansvarar för strategi och förvärv och fusioner på Axel Johnson International.

W Gjertsen Services blir en del av Certex Norge. Sammanslagningen ska innebära kostnadssynergier inom inköp, overhead och drift, heter det.

Affärsområdet Lifting Solutions är en global spelare på området lyftutrustning till kunder inom offshore, hamnar, vindkraft samt inom tillverknings- och byggindustrin. Affärsområdet består av ett antal bolag som tillhandahåller stållinor, riggutrustning, kranar och andra lyftprodukter samt relaterade tjänster.

Totalt ingår 25 bolag i 15 europeiska länder. Försäljningen är 290 miljoner euro.

Axel Johnson International har en långsiktig strategi att bygga starka affärsgrupper i fragmenterade nischmarkader.

– Vårt affärsområde Lifting, där Giertsen kommer att ingå är vårt största verksamhetsområde, och ett område som vi konstant utvecklar såväl organiskt samt via tilläggsförvärv. Vi är i dag ett ledande företag inom Heavy Lifting i Europa, med en stark marknadsposition i cirka 15 länder, uppger Hans Glemstedt för Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093