23948sdkhjf

Nytt koncept ger fordonsaffär värd 120 miljoner i Falun

Ska tillverka 400 000 artiklar årligen – det är en existerande kund som utökar sina affärer.
Fordonsunderleverantören Leax Group, med huvudkontor i Köping, har med hjälp av ett nytt produktionskoncept tagit hem en order värd omkring 120 miljoner kronor över fem år i ett inledande skede. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Ordern har tagits inom fordonssegmentet och produktionen börjar i Falun nästa år efter investeringar som uppges vara i mångmiljonklassen.

– Vi ska tillverka 400 000 artiklar årligen. Extra roligt i sammanhanget är att ordern kommer från en existerande kund som väljer att utöka sina affärer med oss. Det visar att våra värderingar och tillverkningsmetoder levererar det kunderna önskar, säger Robert Seger med titeln Key Account Manager.

Tillverkningen kommer att ske i lokaler rätt över gården räknat från Leax befintliga produktion av kardanaxlar i Falun.

Ett flertal kompetenser inom Leax kommer att jobba med projektet redan i ett tidigt skede – det handlar bland annat om härdning, svarvning och skärning.

Elias Häggström från Leax Propeller shaft har utsetts till projektledare.

– Kunden får verkligen värde för pengarna även i den här affären genom att vi använder en snabbare, mer automatiserad tillverkningsmetod. I slutet av 2017 är alla maskiner på plats och klara för produktionstester. Eftersom gänget i Falun har lång erfarenhet av stora volymer och automation är det helt rätt enhet inom Leax-koncernen för den här ordern, säger Robert Seger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063