23948sdkhjf

Geely sätter upp stort utvecklingscenter i Göteborg

Fokus är på utveckling av elfordon och centret ger plats för fler än 3 500 medarbetare.
Kinesiska Geely sätter upp sitt europeiska innovationscenter på Lindholmen Science Park i Göteborg. För satsningen byggs en fastighet på mellan 70 000 och 80 000 kvadratmeter med utrymme för fler än 3 500 personer. Det skriver Business Region Göteborg i ett pressmeddelande. Organisationen ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs stad och representerar 13 kommuner i regionen.

– Göteborgsregionens fordonskluster har haft en anmärkningsvärd tillväxt under senare år där flera nya aktörer tillkommit. Geelys etablering blir ytterligare en stor och viktig pusselbit i denna utveckling och vi är glada att kunna erbjuda goda förutsättningar för en så stor satsning, säger Business Region Göteborgs vd Patrik Andersson.

Det kinesiska bolaget har tecknat ett avsiktsavtal med Älvstranden Utveckling om att förvärva en tomt på 24 500 kvadratmeter. Planen är att centret ska vara klart år 2020.

– Geely har utvecklat och stärkt Volvo Cars som ett ledande personbilsvarumärke och etableringen tillsammans med tidigare betydande investeringar bidrar till både tillväxt och arbetstillfällen i Sverige, säger statsminister Stefan Löfven.

Geely uppger att deras plan är att även andra kinesiska fordonsaktörer ska kunna bedriva forskning och utveckling i centret. Geely äger också bland annat Volvo Cars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.066