23948sdkhjf

Malmöföretaget gör sin största satsning någonsin

Laserskärning och panelbockning innebär att de kan tillverka mer flexibelt och kostnadseffektivt.
Det Malmöbaserade företaget Idesta Foodtech har investerat i både laser och panelbock från Salvagnini. Det framgår av ett pressmeddelande.

Idesta har funnits ända sedan år 1929. Från början var fokus mycket på rostfri utrustning. Över åren har sortimentet utökats med produkter från såväl företag i egen ägo som från aktörer där de har agenturen. De är därmed en stor nordisk spelare vad gäller utrustning för storkök.

– Det är en kapacitetsökning. Skälet är att vi får helt andra möjligheter gällande produktutveckling, kvalitet och kostnadsreducering och detta ska då borga för en volymtillväxt, uppger Idesta Foodtechs vd Anders Pettersson för Metal Supply.

Den aktuella investeringen uppges vara den största satsningen i företagets historia.

Laserskärning och panelbockning är helt nya områden för bolaget och ska innebära en mer flexibel och kostnadseffektiv tillverkning.

De kommer inte längre att vara beroende av att tillverka i så kallade batcher för att undvika dyra ställkostnader i framförallt kantpressningen. Företaget kan i stället gå mer åt kitproduktion (enstyckstillverkning).

Resultatet blir att kostnaderna för lagerhållning kan sänkas. Tack vare konceptet lean kan de fokusera på att tillverka rätt detalj i rätt tid.

Så kallad P2Lean innebär noll sekunder i omställningstid där all verktygsomställning sker enligt så kallad "masked time".

Maskinerna kommer att installeras under hösten och vintern.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141