23948sdkhjf

Autoliv och Volvo Cars i samarbete med stort USA-bolag

Genom amerikanska Nvidias försorg ska självkörande bilar förses med artificiell intelligens och visuell datorteknik.
Autoliv och Volvo Cars börjar samarbeta med det amerikanska företaget Nvidia som gör produkter för artificiell intelligens och visuell datorteknik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet är att utveckla avancerade system och mjukvara som ska utnyttjas till självkörande bilar.

– Vi har nu full tillgång till en dataplattform för autonom körning. Autoliv, Volvo Cars och Nvidia delar samma vision kring säkerhet och självkörande bilar. Samarbetet kommer ytterligare förbättra marknadspositionen för våra ledande förarassistanssystem och våra produkter och lösningar till självkörande bilar, säger Autolivs ordförande och koncernchef Jan Carlson.

Även Autolivs och Volvo Cars gemensamma och nystartade bolag Zenuity kommer att vara inblandat i arbetet.

Målet är att leverera autonom körning på nivå fyra (enligt SAE:s definition) år 2021, heter det.

– Samarbetet med Nvidia placerar Volvo, Autoliv och Zenuity i framkant på en föränderlig marknad där lösningar för nästa generations självkörande bilar utvecklas. Det här kommer snabba upp utvecklingen av Volvos egna, kommersiellt tillgängliga, självkörande bilar, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson.

Bolagen jobbar tillsammans för att utveckla system som kan använda sig av så kallad "deep learning" som är en form av artificiell intelligens. Det här kan användas för att känna igen objekt i omgivningen, tolka potentiella hot och även för att navigera säkert.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094