23948sdkhjf

Saab-bolaget tecknar femårigt avtal med Opel

Anläggningen används för reservdelsdistribution till fler än 500 nordiska återförsäljare.
Orio Logistics har tecknat ett femårigt avtal med Opel/PSA Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi har beslutat att fortsätta vårt framgångsrika, långsiktiga samarbete med Orio Logistics, tack vare samarbetets starka kundfokus och höga flexibilitet. Vår största utmaning är att balansera rätt lagernivåer mot en hög tillgänglighet och servicegrad. Orio Logistics hjälper oss att nå den målsättningen och under årens lopp har de blivit en viktig partner för hela vår reservdelsdistribution i Norden och Baltikum, säger Jeff Fullam som är ansvarig för Opels samarbeten med externa logistikaktörer.

Orio har en automatiserad lageranläggning för hantering av pallar och lådor. Enheten används av Opel för reservdelsdistribution till fler än 500 nordiska återförsäljare. Lageranläggningen i Nyköping ligger strategiskt belägen cirka tio mil från Stockholm.

I mars förra året förvärvades GM Europe, där Opel och Vauxhall ingick, av franska bilkoncernen PSA Group. Därmed blev det expansiva företaget PSA Group Europas näst största biltillverkare.

Opel är en av Europas största biltillverkare. Förra året såldes cirka 1,2 miljoner fordon av märket. Företaget grundades 1862 i Rüsselsheim, Tyskland av Adam Opel.

Orio ansvarar för lagerhållning, försäljning och distribution av Saab Original reservdelar och tillbehör till återförsäljare på global bas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079