23948sdkhjf

Verkstaden utanför Umeå investerar i 3D-skrivare

Är först med HP Jet Fusion 3D-skrivare i Norden.
Vännäs Verkstad investerar i vad som uppges vara Sveriges första 3D-skrivare från HP av typen Jet Fusion - närmare bestämt modellen 4200. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vännäs är en tätort cirka 3 mil väster om Umeå.

– Vår strategi är att ligga i framkant med tekniskt modern och effektiv maskinpark och kunna serva våra kunder på bästa sätt. Vi har en flerårig erfarenhet inom additiv tillverkning och Jet Fusion låter oss spela i en ny division där vi blir snabbare och bättre. Detta är vad vi väntat på och det ger oss nya möjligheter att skala upp vår verksamhet, säger Vännäs Verkstads vd Max Segerljung.

Maskinen klarar av att tillverka starka detaljer i nylon och med sådan produktivitet att den kan hantera serier för slutproduktion som annars skulle formsprutas.

Den kompletterar Vännäs Verkstads maskinpark för legotillverkning inom metall och plastbearbetning.

Det är 3D Center som levererar såväl maskin som service. Företaget är en auktoriserad partner för HP Jet Fusion.

– Vi har ett långt förhållande med Vännäs Verkstad och vi tycker det är jätteroligt att de satsar på Jet Fusion som är en revolution i vår bransch. Det handlar om en helt annan produktivitet än vi sett tidigare och tekniken kan mycket väl kan vara ett avstamp för en fjärde industrirevolution, säger Ulf Qviberg, vd på 3D Center.

Jet fusion är en teknik inom så kallad additiv tillverkning som snabbt ska klara att producera starka åldersbeständiga produkter för slutproduktion eller prototyp. Tekniken innebär att nylonpulver smälts samman med värme och agenter till homogena produkter. Hållfastheten är näst intill samma i alla riktningar.

Den aktuella tekniken används i dag inom branscher som automotive, aerospace, maskintillverkning, design med mera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079