23948sdkhjf

Tecknar säkerhetskontrakt med australiensiska myndigheter

Svenska försvars- och säkerhetsföretaget fortsätter att framgångsrikt installera sina lösningar som redan finns på 28 fängelser i landet.
Enligt kontraktet ska Saab Australia leverera en integrerad säkerhetslösning som övervakar, identifierar och informerar om hot för att öka skyddet för de tjänstemän som arbetar på dessa myndigheter.

Förstärkningen sker i anslutning till ett ombyggnadsprojekt som landet gör, kopplat till den ökade hotbilden vid och runt australiensiska myndigheter.

– Denna typ av integrerade säkerhetssystem har installerats i Storbritannien och USA för att proaktivt hantera potentiella hot och slumpmässiga attacker mot myndigheter och offentliga platser, säger Mark Slade, Civil Security Manager, Saab Australia.

Systemet som ska införas nationellt bygger på Saabs OneView-säkerhetsplattform, som för tillfället finns installerad vid 28 högsäkerhetsfängelser och försvarsanläggningar över hela Australien och Nya Zeeland.

– Vårt OneView-säkerhetssystem kombinerar och hanterar ett brett spektrum av sensorer och system för övervakning av säkerheten i realtid. Med utökad och förbättrad lägesuppfattning i och omkring byggnader och anläggningar hanteras uppkomna hotfulla situationer innan de eskalerar, menar Mark Slade.

Under de senaste fyra åren har Saab med stor framgång installerat liknande system vid försvarsanläggningar, högsäkerhetsfängelser, försvarsenheter och häkten i hela Australien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095