23948sdkhjf

Hisstillverkaren i Gävle säljs

Har växt kraftigt de senaste 14 åren och gått från 38 till 350 medarbetare.
Gävleföretaget Cibes, en global tillverkare av plattformshissar, får ny ägare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är R12 som säljer bolaget. Köpare är investeringsbolaget Nalka som uppges vilja fortsätta stödja Cibes utveckling och satsa på produktutveckling och närhet till kund.

– Vi är imponerade av Cibes i allt från produkter till medarbetare och vi vill nu stödja bolagets fortsatta utveckling, säger Henrik Jonsson, Nalkas vd.

R12 köpte Cibes år 2003 och har under de senaste 14 åren ställt om bolaget från en mindre produktionsfokuserad tillverkare till en stor global tillverkare av plattformshissar.

Nu är tanken att öka tillväxten ännu mer framöver.

– R12 har varit en mycket bra ägare, som med tålamod, kapital, kompetens och nätverk stöttat utvecklingen av Cibes, från ett lokalt bolag med 38 medarbetare med en omsättning om 100 miljoner kronor, till ett bolag med 350 medarbetare och en omsättning om 800 miljoner med försäljning i över 50 länder. Med Nalka som långsiktig ägare kan vi nu fortsätta vår internationella resa, säger Cibes vd Mats Engblom.

Cibes är en stor europeisk tillverkare av lågfartshissar som används för offentliga och privata miljöer.

Koncernen utvecklar, tillverkar och säljer hisslösningar som omfattar allt från små plattformsstorlekar avsedda för privata hem till stora hissar för kommersiella byggnader med maxlaster upp till 1 000 kilo.

Företaget har distributörer i 48 länder och deras produkter säljs under varumärkena Cibes Lift, Kalea Lifts och NTD Lifts.

Huvudkontor och tillverkning finns i Gävle.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064