23948sdkhjf

Robotfabriken i Torsås byggs ut med 2 000 kvadratmeter

Den strategiska investeringen uppgår till 40 miljoner kronor.
Japanska Yaskawa expanderar verksamheten i Europa. Ett steg i det är att tillverkningsenheten i Torsås i Kalmar län byggs ut med 2 000 kvadratmeter. Det handlar om en investering på omkring 40 miljoner kronor. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi ser i dag ingen direkt koppling till fler medarbetare och utbyggnaden. Vi bygger ut för att få en bättre arbetsmiljö i vår svets- och bearbetningshall samt förbättra det interna flödet (lean). Vi har under det senaste året nyanställt cirka 20 personer för att kunna hantera den ökade orderingången vi haft, uppger Pär Tornemo, operativ chef för Yaskawa Nordic, för Metal Supply.

– Det här är jättepositivt för vår verksamhet i Norden, säger Pär Tornemo.

Den japanska koncernen har en ambitiös expansionsstrategi i Europa.

Beslutet om den svenska investeringen, som beskrivs som "strategisk", togs den 5 juni.

Arbetet med utbyggnaden kommer att inledas omedelbart och ska vara klart till sommaren nästa år.

– Det var tack vare ett väl genomarbetat beslutsunderlag av vår arbetsgrupp och ett bra samarbete med kommunen som vi fick igenom vårt förslag hos Yaskawa i Japan. Vi kan nu omedelbart sätta igång med arbetet, säger Pär Tornemo.

Utöver investeringen i Torsås sätter bolaget även upp en helt ny robotfabrik i Slovenien. Därutöver kommer också verksamheten i Frankrike att utökas.

Yaskawa är ett stort nordiskt systemhus för robotiserade automationslösningar. Företaget startades på 1970-talet i Torsås och ingår i dag som en del i Yaskawa Electric som är en stor global tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer samt styrsystem.

Koncernen har över 350 000 Motoman-robotar installerade globalt.

Företaget erbjuder robotlösningar för de flesta branscher och användningsområden – bland annat bågsvetsning, montering, lackering och punktsvetsning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094