23948sdkhjf

Weland miljoninvesterar i ny teknik

Weland AB investerar i tre rörlasermaskiner med en helt ny fiberlaserteknik.
Weland AB investerar nu 30 miljoner kronor i tre rörlasermaskiner med en helt ny fiberlaserteknik från den italienska tillverkaren Adige.

Satsningen ökar flexibiliteten i produktionen och minskar energiåtgången vid företagets fabrik i Smålandsstenar.

Vågar satsa
Weland AB, som ingår i familjeägda Welandkoncernen, producerar laserskurna plåtdetaljer.

Varje år omsätter företaget runt 500 miljoner kronor genom tillverkning av bland annat gallerdurk och olika typer av legoproduktion åt externa kunder.

– En stor del av våra framgångar beror på att vi vågar satsa på nya produktionslösningar. Maskinerna som kallas Adige LT Fiber blir de första av sitt slag i landet, säger företagets VD Jonas Welandson i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:” Exempelvis kommer vi nu kunna laserskära reflekterande material som aluminium vilket medför att vi kan bredda vårt utbud gentemot kunderna. Den här tekniken sänker också våra kostnader för elförsörjning och underhåll.”

Visas på tekniska mässan
I samband med att den första fiberlasermaskinen levereras under hösten kommer den att visas upp på Tekniska Mässan i Stockholm 19-22 oktober.

Adiges svenska agent Edströms Maskin AB kommer då också att anordna ett seminarium kring den revolutionerande fiberlasern.

– Vi tror att den här tekniken kommer att innebära stora möjligheter för den tillverkande företag i Sverige. Inte minst när det gäller efterfrågan på energibesparingar, snabbare produktion och varierande typer av material, anser Edströms Maskins VD Ola Andersson.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063