23948sdkhjf

Industrikoncernen i Värnamo får ny vd

"Riktigt spännande", enligt den nye chefen.
David Gustafsson blir ny vd för Värnamobaserade Proton Group. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Han tar över från augusti.

– Proton är en riktigt spännande koncern. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta tillsammans med hela företagets organisation för att utveckla verksamheten vidare, säger David Gustafsson.

Proton Group är en privatägd industrikoncern verksam i fem affärsområden. Huvudkontor finns i Värnamo. De är verksamma inom branscher som fordonsindustrin, belysning och belysningslösningar för offentlig miljö, ytbehandling för fordon, bygg- och verkstadsindustri samt inredning och tillbehör till sjukvården.

Totalt har de 400 medarbetare och omsätter 700 miljoner kronor.

Den nye chefen har en lång bakgrund från diverse ledande befattningar framförallt inom fordonsindustrin. Närmast kommer han från Gnotec i Gnosjö där han varit operativ chef samt även vd för koncernens sex bolag i Sverige, Slovakien och Kina.

David Gustafsson är 44 år och bor i Smålandsstenar. Han har bred erfarenhet av tillverkande industri, bland annat har han jobbat sju år på Trioplast.

– Det är glädjande att David antagit utmaningen och jag ser med tillförsikt på framtiden, säger Anders Magnusson, styrelseordförande Proton Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.187