23948sdkhjf

Svenska kameraleverantören får order på 17 miljoner

Sensys Gatso Group har erhållit order från Trafikverket på trafiksäkerhetskameror för tunnlar samt reservdelar till befintliga system, till ett värde av totalt 17 miljoner kronor.
Säkerheten i vägtunnlar är ett prioriterat område uppger Trafikverket. Trafikverket har uppdragit åt Sensys Gatso att vidareutveckla dagens så kallade ATK-system för att på ett bättre sätt möta de speciella krav som finns i vägtunnlar.

Detta uppdrag mellan Sensys Gatso och Trafikverket sker inom ramen för befintligt avtal tecknat 2013 och är ett exempel på tillämpning och nyutveckling mellan parterna. Ordern, som är ett tillägg till pågående utbyggnad, kommer att levereras under första halvåret 2018.

Trafikverket har ett ökat antal tunnlar att hantera, särskilt runt storstäderna, samtidigt som kraven på trafiksäkerhet är högre i en tunnel på grund av de allvarliga konsekvenserna vid en olycka.

– Vi är stolta över att i nära samarbete med Trafikverket fortsätta utveckla ATK-systemet vidare för användning i tunnlar och på det sättet stärka vår ställning som en strategiskt viktig leverantör till Trafikverket, säger Torbjörn Sandberg, koncernchef och vd på Sensys Gatso.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078