23948sdkhjf

Sapa investerar

Nya robotar till Sapa Profiler AB och en fördubbling av produktionsytan hos Sapa Profilbockning.
Fyradagars veckan är slut hos Sapa och orderingången har ökat, nu står det på rekrytering och återanställning skriver Lars Gustafsson Försäljningsdirektör i Sapa Profiler AB i deras nyhetsbrev.

Nya robotar
På E6 vertikalanodisering i Brogårdsfabriken i Vetlanda har man för allra första gången installerat två robotar som arbetar synkront med varandra för att hantera långlängder.

Robotarna ska ta över det mesta i ett arbetsmoment som tidigare har utförts manuellt nämligen att lägga upp profiler på transportbandet och plocka undan mellanlägg mellan profilerna i korgen

- Vi började prata om att använda robotar på det här sättet för många år sedan, berättar Tommie Matsson i Sapa Profilers nyhetsbrev.

Han fortsätter:” Att börja använda robotar är banbrytande och innebär framförallt att vi kommer att kunna förbättra ergonomin för våra medarbetare och minska sådant monotont arbete som skadar.”

Fördubblad produktionsyta
Sapa Profilbockning kommer att få större produktionsyta för att möta framtida krav och skapa bättre logistik.

När nybygget står klart i slutet av året kommer företaget att ha en produktionsyta på 3.360 kvm, vilket nästan är en fördubbling av vad de har idag.

- Efter ett tråkigt år med neddragningar känns det positivt att Sapas koncernledning satsar i Vetlanda och att det dessutom sker i ett av koncernens mindre bolag. Det är mycket glädjande att se byggnaden börja ta form. Nu har vi fått förnyad framtidstro och det är extra roligt att gå till jobbet när vi har så mycket på gång, säger Anders Thålin, VD för Sapa Profilbockning i Sapa Profilers nyhetsbrev.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.066