23948sdkhjf

Maskintillverkaren tar ny affär hos lastbilsbolaget

Ska leverera två större helautomatiska robotceller och även bygga om en befintlig cell.
Lerocon har fått förnyat förtroende att skeppa ut robotceller och utrustning för muttersvets till en svensk lastbilstillverkare. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Tyvärr kan jag inte berätta vilken kunden är mer än att det är en av de svenska lastbilstillverkarna, uppger Lerocons vd och delägare Daniel Erlandsson för Metal Supply.

De är ett privatägt företag baserat i Gislaved sedan starten 2003. Inledningsvis var inriktningen på service och support av specialmaskiner och motståndssvetsar.

Men ganska snart såg Lerocon behovet av en automationsanpassad muttersvetsmaskin och började därför ta fram de första modellerna av sin egen multisvets.

Nu ska de alltså skeppa ut två större helautomatiska robotceller inkluderat både Lerocon C-Frame Electric och Multi Weld för muttersvetsning.

Affären består också av en ombyggnad av en befintlig robotcell med både muttersvetsning och punktsvetsning.

Robotcellerna kommer att byggas ihop med samarbetspartnern Robot Center Norr. Leverans är planerad att ske nästa år.

– Vi kommer söka efter fler medarbetare. Inte bara på grund av denna order utan på grund av en generellt väldigt bra orderingång. I första hand en allsidig programmerare, helst med både PLC- och robotvana. Vi kommer även söka efter andra resurser det kommande året, uppger Daniel Erlandsson vidare för Metal Supply, och utlovar även ytterligare ett pressmeddelande inom någon vecka gällande utlandsleveranser.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156