23948sdkhjf

Maskintillverkare får order på specialverktyg från Steelform

Innebär att verktyget fungerar bättre i produktion och med längre tid mellan serviceintervallen.
Bankerydsbaserade Östrand & Hansen har fått en order på ett följdverktyg. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Innehållet beskrivs som "lite extra" tekniskt sett.

Det är också en ny kund som beställt – i form av Steelform i Lammhult. Kunden utvecklar beslag för vändbara fönster.

– I det här fallet har vi hjälpt kunden att vidareutveckla en tidigare konstruktion, så att vi därmed skapat förutsättningar att konstruera ett verktyg som kommer fungera bättre i produktion, och med längre tid mellan serviceintervallen. Verktygslösningen kommer att innehålla frammatning och montering av en starlock-bricka. I verktyget kommer det även finnas kvalitetskontroll i form av detektion att brickan sitter monterad korrekt. Skulle så inte vara fallet stannar pressen, uppger Östrand & Hansens vd Mikael Ronder för Metal Supply.

Verktyget ska användas till att producera ett beslag. Det ska i en av verktygsstationerna alltså även monteras till en starlockbricka som matas fram till pressen automatiskt. Detta ska skapa en tillverkning för kunden som beskrivs som mycket rationell.

– Som företag har vi ett mål att växa. Därför är det extra kul när vårt marknadsarbete bär frukt och vi får välkomna nya kunder. Genom olika förändringar och investeringar håller vi på att öka vår kapacitet, så det skapas plats för ytterligare volym och nya kunder framöver, uppger Mikael Ronder vidare.

Östrand & Hansen konstruerar och tillverkar pressverktyg, automationslösningar och specialmaskiner. De utför även service och reparationer på verktyg och maskiner.

Bolaget tillhandahåller prototyper, klipp- eller bockverktyg, maskiner och automatiserade produktionslinjer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078