23948sdkhjf

Leax Group ser en väldigt stark marknad

Positivt i alla segment och i stort sett samtliga länder.
Fordonsunderleverantören Leax Group, med huvudkontor i Köping, ser en väldigt stark marknad. Det säger vd Henrik Fagrenius till Dagens Industri.

– Vi ser en tydlig ökning inom alla segment för i stort sett alla marknader utom möjligen Brasilien, uppger Fagrenius för Metal Supply.

Deras kunder finns främst inom tung fordonsindustri, gruv- och anläggningsindustri, jordbruksindustri och övrig verkstadsindustri. Leax Group har i dag fem fabriker i Sverige, två i Lettland, en i Tyskland, en i Ungern, en i Brasilien och en i Kina.

Bolaget tillverkar bland annat komponenter till växellådor och bakaxlar.

Fagrenius, med en bakgrund från lastbilsbjässen Scania, understryker samtidigt att de maximalt kan blicka ett halvår in i framtiden.

– För att klara snabba upp- och nedgångar måste man ha en hög inbyggd flexibilitet. Nu är det en väldigt stark positiv konjunktur där det går upp i alla segment och i stort sett alla länder. Men frågan är hur länge det varar, säger Henrik Fagrenius till affärstidningen.

Leax är en snabbväxande, privatägd företagsgrupp med ursprung i Köping. Sedan början på 1990-talet har de, genom förvärv och organisk tillväxt, vuxit kraftigt – eller med över 35 procent per år.

Bolaget omsätter drygt 1,5 miljarder kronor på årsbasis och har runt 1 200 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111