23948sdkhjf

Verktygstillverkaren får order från snabbväxaren i Eskilstuna

Hänglåsbolaget har dubblat omsättningen på några år och fortsätter att växa.
Eskilstunaföretaget Anchor Lås har utvecklats starkt de senaste åren. Bland annat har omsättningen dubblats på ett par år och de fortsätter att växa. För att möta en god efterfrågan på hänglås behövde de investera i en ny maskin och valet föll på Dorato Tools som även de är baserade i Eskilstuna.

– Jag är otroligt glad och stolt över att vi har lyckats att genomföra det här projektet. Vi har fått tillämpa alla våra kompetenser när det gäller hållande verktyg, standard- och specialverktyg, programmering och projektledning. Vi har visat att vi har all den kompetens som behövs för att klara av den här typen av projekt, säger Dorato Tools vd Mikael Gyllhamn.

Dorato Tools levererar verktyg för skärande bearbetning, både standard- och specialverktyg. Bolaget säljer också begagnade maskiner.

– Det började egentligen av en slump. Vi fick en förfrågan av en kund om vi kunde hjälpa dem att sälja en begagnad maskin. Vi tänkte då att det var en engångsgrej men vi fick fler och fler förfrågningar. Vår huvudverksamhet är naturligtvis att sälja standardverktyg men begagnatmarknaden är intressant för oss såtillvida att vi kan tillhandahålla våra kunder en extra tjänst. I dag motsvarar försäljningen av begagnade maskiner mellan 10-15 procent av vår omsättning, säger Mikael Gyllhamn.

Anchor Lås uppges vara Nordens enda tillverkare av hänglås. Bolaget har tidigare tillverkat mässingshänglås i fleroperationsmaskiner där många moment har gjorts manuellt. Svarvlösningen från Dorato Tools ska öka flexibiliteten för dem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.07