23948sdkhjf

Kontraktstillverkaren storinvesterar i Jönköping

Har växt kraftigt de senaste åren och Sverige är nu den viktigaste marknaden.
Kontraktstillverkaren Kitron invigde på torsdagen officiellt sin nya anläggning i Torsvik i Jönköping. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kunder, affärspartners, lokala representanter och medarbetare deltog.

– Kitron har växt kraftigt på den svenska marknaden och vi räknar med att den trenden kommer att hålla i sig. Den här nya anläggningen innebär att vi kan leverera våra tjänster till svenska tillverkare ännu mer effektivt framöver. Det är också en plattform som vi kan bygga vidare på med mer avancerade tjänster, säger Kitrons Sverigechef Stefan Hansson Mutas.

Under de senaste månaderna har Kitrons enhet i Jönköping flyttats till de nya lokalerna. Det uppges ha skett enligt budget och utan några signifikanta tekniska problem.

Kitron har investerat omkring 25 miljoner kronor i den nya anläggningen vilket även inkluderar utrustning.

– Sverige har växt till att bli Kitrons viktigaste marknad. Vi servar den svenska marknaden både från sajten här i Jönköping och från andra Kitron-sajter. Uppgraderingen i Jönköping är sista steget i en större investeringscykel för Kitron. Nu är vår produktionsportfölj mycket konkurrenskraftig, säger Peter Nilsson som är koncern-vd för Kitron.

Kitron är en av Nordens större kontraktstillverkare med kunder inom industri, försvar, energi, telekom, medicinteknik, offshore och marin. Totalt omsätter bolaget 2,1 miljarder norska kronor och har 1 350 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094