23948sdkhjf

Eolus största order hos Vestas

Eolus Vind AB har tecknat ett ramavtal med Vestas Northern Europe AB. I samband med undertecknandet gjordes avrop av de första sju verken och ytterligare verk kommer att avropas inom kort.
Eolus Vind AB har tecknat ett ramavtal med Vestas Northern Europe AB avseende leverans av 70 vindkraftverk med en total effekt på 140 MW.

Vestas skall leverera vindkraftverken successivt under en treårsperiod med start hösten 2010.

Ramavtalet ger även Eolus en option att förvärva ytterligare 20 vindkraftverk under perioden.

Till projekt i södra och mellersta Sverige
Vindkraftverken är av modell Vestas V90 2,0 MW med navhöjder upp till 105 meter och ska levereras till Eolus projekt i södra och mellersta Sverige.

De första projekten som avropats avser fyra verk till projektet Götala i Motala kommun med 105 meters navhöjd och tre verk till projektet Ileberg på Orust med 95 meters navhöjd. Samtliga avropade verk levereras under hösten 2010.

Målsättning 200 verk i augusti 2012
Bengt Simmingsköld, VD Eolus Vind AB kommenterar avtalet i ett pressmeddelande:

- Det är ett långvarigt och förtroendefullt samarbete mellan Eolus och Vestas som har utgjort grunden för vår största order hittills hos Vestas.

Han fortsätter: "Genom detta avtal och avtal med andra leverantörer har vi nu säkrat leverans av en stor del av de verk som behövs för att uppfylla vår målsättning att etablera 200 verk till och med augusti 2012."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094